Izglītība un apmācība Eiropā: dalībvalstis guvušas jaunus panākumus

18-10-2018

16. oktobrī publicētajā Eiropas Komisijas 2018. gada Izglītības un apmācības pārskatā secināts, ka dalībvalstis guvušas jaunus panākumus 2020. gadam izvirzīto ES mērķrādītāju īstenošanā.

Eiropas Komisija palīdz dalībvalstīm nodrošināt, ka to izglītības sistēmas ir rezultatīvas. Izglītības un apmācības pārskats, kas ir ES galvenā ikgadējā publikācija šajā jomā, ir svarīga šā darba sastāvdaļa. Šāgada pārskatā galvenā uzmanība pievērsta pilsoniskajai izglītībai, atspoguļojot izglītības nozīmīgumu iesaistes, iekļautības un pilsoņu tiesību izpratnes veicināšanā. Minot virkni piemēru, pārskatā secināts, ka dalībvalstis gādā par to, lai jaunieši uzzinātu, kā darbojas mūsu demokrātija un iestādes un kādas vērtības liktas Eiropas Savienības pamatos. Jaunākais pārskata laidiens arī apliecina to, ka dalībvalstis vēl vairāk izdarījušas, lai īstenotu izglītības sistēmu reformēšanas un modernizēšanas mērķrādītājus, kurus ES nospraudusi 2020. gadam. Daži no šiem mērķrādītājiem jau ir sasniegti vai līdz to īstenošanai atlicis pavisam maz.

Vairāk E.Eteris komentārā "Commission's Education and Training Monitor encourages reforms in the member states"  (angļu val.)

Powered by Elxis - Open Source CMS