Būvniecības inženierim Jānim Lanceram pasniegta pirmā Latvijas Zinātņu akadēmijas goda medaļa

23-10-2018

Pirmdien, 22. oktobrī, Latvijas Zinātņu akadēmijā (LZA) būvniecības inženierim, Latvijas Būvinženieru savienības biedram Jānim Lanceram (dz.1933) tika pasniegta LZA goda medaļa un LZA prezidenta Pateicības raksts par mūža ieguldījumu Latvijas būvindustrijas attīstībā, inovatīvu būvtehnoloģiju ieviešanā un nozīmīgu veikumu nozares vēstures izpētē.

Šis apbalvojums papildina to medaļu klāstu, ko Latvijas Zinātņu akadēmija tradicionāli piešķir zinātniekiem par nopelniem un sasniegumiem dažādās zinātņu nozarēs, ar medaļu dažādu jomu profesionāļiem, kuru darbs un ieguldījums vērtējams kā būtisks Latvijas attīstībai. Šogad iznācis J.Lancera apjomīgais darbs - grāmata "Latvijas būvniecība. 1918.-2018." trīs sējumos, kas atspoguļo gan autora profesionālo skatījumu uz nozari, gan ir nozīmīgs izziņas materiāls ne tikai būvniecības nozares interesentiem.

Informācija Latvijas Būvinženieru savienības mājaslapā.


No kreisās: LZA Fizikas un tehnisko zinātņu nodaļas priekšsēdētājs Jānis Spīgulis, LZA prezidents Ojārs Spārītis, Jānis Lancers, LZA viceprezidents Andrejs Krasņikovs

Foto - Mārīte Šperberga

Pēdējā atjaunošana 23-10-2018
Powered by Elxis - Open Source CMS