Jauno zinātnieku forums "Excellent Science: How?"* pulcē plašu interesentu loku

15-11-2018

Oktobris Rīgas Stradiņa universitātē (RSU) un Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU) tika nodēvēts par Zinātnes mēnesi. Sadarbojoties RSU Studējošo pašpārvaldei, RTU Studentu parlamentam un Latvijas Jauno zinātnieku apvienībai (LJZA), šī gada 30. oktobrī RSU 1. auditorijā tika rīkots Zinātnes mēneša noslēguma pasākums ,,Excellent Science: How?".

Pasākumu ar savu ierašanos pagodināja Dr.sc.ing. Kaspars Kalniņš, izdevniecības ELSEVIER klientu konsultante Centrāleiropā un Austrumeiropā, atzīta zinātniece PhD Eng. Katarzyna Gaca - Zajac un LJZA valdes priekšsēdētāja Ieva Siliņa.

Kaspars Kalniņš iedvesmoja klātesošos ar stāstiem no savas pieredzes par zinātnieka karjeru. Vieslektore no Polijas Katarzyna Gaca - Zajac uzstājās ar divām lekcijām. Pirmās lekcijas laikā viņa dalījās ar ieteikumiem, kā uzrakstīt veiksmīgu zinātnisko rakstu. Tika stāstīts gan par zinātnisku rakstu veidošanas nozīmi, gan par manuskripta izveidi, gan par to, kā izvēlēties žurnālu, kur rakstu publicēt. Tāpat daudz uzmanības tika veltīts arī pētniecības ētiskajiem aspektiem. Otrās lekcijas laikā zinātniece iepazīstināja klātesošos ar programmu Mendeley, kas piedāvā ļoti plašu iespēju klāstu, piemēram, atsauču noformēšanu, datu uzglabāšanu un komunikāciju ar citiem zinātniekiem. Pasākuma noslēgumā Ieva Siliņa stāstīja par iespējām nākotnē zinātnes jomā un akcentēja Eiropas finansējuma piesaisti.


* No angļu valodas - izcila zinātne: kā?

Judīte Lukša,

RSU Studējošo pašpārvaldes
Zinātnes mēneša projekta vadītāja


No kreisās: Ieva Siliņa, Katarzyna Gaca - Zajac, Dāvis Freidenfelds, Judīte Lukša, Linda Ābola

Foto - Matīss Zemturis

Powered by Elxis - Open Source CMS