PASNIEGTAS AS “LATVENERGO” UN LATVIJAS ZINĀTŅU AKADĒMIJAS BALVAS

13-12-2018

13. decembrī AS "Latvenergo" telpās, svinīgā balvu pasniegšanas ceremonijā godināti AS "Latvenergo" un Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) balvas laureāti.

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Enerģētikas un elektrotehnikas fakultātes (EEF) Industriālās elektronikas un elektrotehnikas institūta (IEEI) asociētajam profesoram Pēterim Apsem-Apsītim piešķirta profesora Alfrēda Vītola vārdbalva par izcilu devumu enerģētikā. Par devumu enerģētikā AS "Latvenergo" un LZA balvas piešķirtas pieciem zinātniekiem, bet par izcili izstrādātiem studiju noslēguma darbiem - 11 RTU studentiem.

AS "Latvenergo" un LZA balva par nozīmīgu devumu enerģētikā piešķirta EEF IEEI vadošajam pētniekam
Dr.sc.ing. Jānim Zaķim un RTU Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultātes (MLĶF) Funkcionālo materiālu tehnoloģiju zinātniskās laboratorijas vadošajam pētniekam
Dr.sc.ing. Andrim Šutkam.

2018. gada balva par panākumiem enerģētikā jaunajiem zinātniekiem piešķirta MLĶF Silikātu materiālu institūta vadošajai pētniecei Dr.sc.ing. Līgai Grasei un Dr.sc.ing. Poļinai Ivanovai.

"Gada balvu" izsludina LZA kopā ar AS "Latvenergo", un tās mērķis ir motivēt Latvijas zinātniekus veikt pētījumus, īpaši lietišķos, enerģētikas attīstības veicināšanai un inovāciju vides veidošanai. Konkursa uzvarētājiem tiek piešķirtas balvas trīs nominācijās - profesora Alfrēda Vītola vārdbalva par izcilu devumu enerģētikā, divas balvas par nozīmīgu devumu enerģētikā un piecas balvas par panākumiem enerģētikā jaunajiem zinātniekiem (vecumā līdz 40 gadiem).

11 RTU studentiem piešķirtas AS "Latvenergo" 2018. gada studiju noslēguma darbu konkursa balvas. Balvas tiek piešķirtas piecās kategorijās - bakalaura darbi, bakalaura darbi ar projekta daļu, inženierprojekti, maģistra darbi, kā arī kvalifikācijas darbi. Laureātu vidū ir 10 EEF studenti un viens RTU Mašīnzinību, transporta un aeronautikas fakultātes students, kā arī divi Rīgas Tehniskās koledžas studenti un viens Latvijas Lauksaimniecības universitātes students.

Konkurss par labākajiem augstākās izglītības studiju noslēguma darbiem AS "Latvenergo" koncerna darbības virzieniem aktuālajās jomās šogad norisinājās jau vienpadsmito gadu, un uzvarētājiem piešķirtas naudas balvas.

Informācija: Rīgas Tehniskā universitāte

Powered by Elxis - Open Source CMS