Tikšanās ar Šanhajas universitātes oficiālo delegāciju

27-12-2018

Decembrī notika LZA prezidenta O.Spārīša tikšanās ar Šanhajas universitātes viceprezidenta vietnieku (starptautiskajos jautājumos) Ksiaotianu Zhangu (Xiaotian Zhang), PhD econ. un universitātes oficiālo delegāciju, lai apspriestu LZA un Šanhajas universitātes sadarbības iespējas pētniecībā un zinātniskajā ekspertīzē.

Šanhajas universitātes delegāciju pārstāvēja Ekonomikas fakultātes profesors He Shuquans, Ekonomikas fakultātes priekšsēdētāja profesore Shuying Lu, kā arī Šanhajas universitātes studentu apvienības pārstāvis. Šanhajas universitāte (valsts universitāte, dibināta 1992. gadā) ar 60 tūkstošiem studentu un 2000 akadēmiskā personāla ir viena no lielākajām un labākajām Ķīnas universitātēm (17.vietā Ķīnā, 2016.g.) un ir 400 pasaules labāko universitāšu sarakstā; augstskolā ir 355 akadēmiskās studiju programmas un 97 doktorantūras programmas. Prof. Zhangs pastāstīja par Šanhajas universitātes starptautisko sadarbību, kas balstās uz sadarbības līgumiem ar 155 pasaules universitātēm 41 valstī.

Viena no Šanhajas universitātes prioritātēm ir internacionalizācija, tāpēc Universitāte izteica priekšlikumu turpmākai sadarbībai, jo uzskata, ka Baltijai ir liels zinātniskais potenciāls, kurš Ķīnā nav ticis pietiekami novērtēts.  Šanhajas universitātes delegācijas vadītājs izteica ierosinājumu noslēgt sadarbības līgumu ar Latvijas Zinātņu akadēmiju.  Tika piedāvāti vairāki sadarbības virzieni ar LZA, piemēram, materiālu zinātnē, vides zinātnēs, humanitārajās un sociālajās zinātnēs.

Pēdējā atjaunošana 2-01-2019
Powered by Elxis - Open Source CMS