IELŪGUMS

25-01-2019

Laipni aicinām uz Latvijas Zinātņu akadēmijas rīkotā konkursa "Gada balva zinātnē 2018" svinīgo apbalvošanas ceremoniju, kurā godināsim aizvadītā gada nozīmīgāko zinātnes sasniegumu autorus un autoru kolektīvus!

Svinīgā apbalvošanas ceremonija notiks piektdien, 8. februārī, plkst. 16.00
Latvijas Zinātņu akadēmijā, Portretu zālē, Akadēmijas laukumā 1,  Rīgā.

Pērnā gada nogalē Latvijas Zinātņu akadēmija, izvērtējot 51 iesniegto pieteikumu dažādās zinātnes nozarēs, nominēja 12 izcilākos, kas saņems Latvijas zinātnes Gada balvas, kā arī piecus, kam tiks piešķirti LZA prezidenta Atzinības raksti. Zinātnes sasniegumu un Latvijas zinātnes dzīves nozīmīgāko notikumu izvērtēšanu Latvijas Zinātņu akadēmija veic kopš 2002. gada.

"Latvijas zinātne uz 2019. gada sliekšņa ļoti labi apzinās savus izaicinājumus - jaunu pētnieku ataudzi, finansējuma palielināšanu zinātnei, finansējuma nepārtrauktību, jaunas valsts pētījumu programmas, jaunas fundamentālo un lietišķo pētījumu programmas, un, protams, lielāku sazobi ar Latvijas industriju, lai ekonomiskais ieguvums kļūtu redzams tautsaimniecībā un veidotu mūsu valsts tautsaimniecības pamatu," uzsver Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidents Ojārs Spārītis, piebilstot, ka nominētie zinātnes sasniegumi patiešām veido pārliecinošu Latvijas zinātnes panorāmu un pierāda, ka mūsu zinātnieki ir konkurētspējīgi, inovatīvi un ka tādējādi tiek ne tikai vairotas pasaules zinātnes atziņas, bet, pirmkārt, stiprināta Latvijas valsts ekonomika.

Plašāka informācija par balvu saņēmējiem šeit .

Latvijas Zinātņu akadēmija pateicas par atbalstu AS LNK Industries, AS Dzintars, SIA Roche, SIA Itera Latvija, VAS Latvijas Dzelzceļš, AS Latvenergo un AS Latvijas valsts meži!

Lūgums apstiprināt savu dalību līdz 7. februārim plkst. 16.30, zvanot: +371 26385060
vai rakstot .

Ilze Stengrevica
sabiedrisko attiecību speciāliste
Latvijas Zinātņu akadēmija
Akadēmijas laukums 1, Rīga, LV-1050
Tālr.: +371 26385060
E-pasts:
Sekojiet mums arī twitter@LZA_LV un https://www.facebook.com/latvijaszinatnuakademija/

Powered by Elxis - Open Source CMS