Izsludināts jauns konkurss ERA-NET NEURON smadzeņu slimību un nervu sistēmas saslimšanu jomā

22-02-2019

ERA-NET NEURON ir izsludinājis jaunu projektu konkursu smadzeņu slimību un nervu sistēmas saslimšanu jomā par tēmu "Starptautiski pētniecības projekti par translācijas biomarķieriem smadzeņu saslimšanām". Projektu konkurss notiks divās kārtās, un projektu iesniegšanas termiņš pirmajā kārtā ir 2019. gada 11. marts.

ERA-NET NEURON ir 22 zinātni finansējošo organizāciju no Eiropas un Kanādas izveidota ERA-NET Cofund platforma, kuras darbība tika uzsākta 2016. gada 1. janvārī, un turpināsies līdz 2020. gada 31. decembrim. Koordinators - Vācijas Kosmiskās aviācijas centrs (DLR).

Konkursā piedalās finansējošās institūcijas no Beļģijas, Kanādas, Somijas, Francijas, Vācijas, Grieķijas, Itālijas, Latvijas, Norvēģijas, Polijas, Rumānijas, Slovākijas, Spānijas, Šveices, Turcijas.

Vēršam uzmanību, ka šogad konkurss izsludināts arī citā ERA-NET nervu sistēmas izpētes jomā JPCOFUND2, kurš orientējas tikai un vienīgi uz neirodeģeneratīvām slimībām. Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA) piedalās kā zinātni finansējošā institūcija, nodrošinot konkursā atbalstīto starptautisko pētniecības projektu finansējumu Latvijas dalībniekiem.

Papildus informācija: VIAA mājaslapā ERA-NET NEURON sadaļā

Uldis Berķis,
VIAA Pētniecības starptautisko programmu nodaļa

Powered by Elxis - Open Source CMS