ERA-CVD izsludina projektu konkursu jaunajiem zinātniekiem sirds un asinsvadu slimību pētījumu jomā

8-03-2019

Izsludināts ERA-CVD projektu konkurss jaunajiem zinātniekiem sirds un asinsvadu slimību pētījumu jomā. Projektus var pieteikt pētniecības konsorciji, kuros pārstāvētas vismaz trīs valstis. Kopējais projektā pieejamais finansējums ir aptuveni 10 miljoni eiro. Projektu konkurss noritēs vienā kārtā, un pieteikumus jāiesniedz līdz 29. aprīlim.

Konkursā piedalās finansējošās institūcijas no Austrijas, Beļģijas, Kanādas, Igaunijas, Francijas, Vācijas, Izraēlas, Itālijas, Latvijas, Polijas, Rumānijas, Slovākijas, Spānijas, Taivānas, Nīderlandes, Turcijas.

Konkurss izsludināts, lai veicinātu sadarbību starp jaunajiem zinātniekiem, sniedzot iespēju veidot starptautiskus konsorcijus sirds un asinsvadu slimību pētniecībai. Jaunais zinātnieks konkursa izpratnē ir pētniecībā aktīvi strādājoša persona, kas zinātņu doktora grādu (PhD vai ekvivalentu) ieguvusi vismaz divus un ne vairāk kā desmit gadus pirms konkursa projektu iesniegšanas termiņa 2019. gada 29. aprīļa.

Valsts izglītības attīstības aģentūra piedalās kā zinātni finansējošā institūcija, nodrošinot konkursā atbalstīto starptautisko pētniecības projektu finansējumu Latvijas dalībniekiem.

Plašāka informācija VIAA mājaslapā.

Uldis Berķis,
VIAA Pētniecības starptautisko programmu nodaļa

Powered by Elxis - Open Source CMS