BALTIJAS JŪRAS VALSTU PADOMES ZINĀTNES MINISTRIJAS VIENOJAS PAR KOPĪGU REDZĒJUMU VAIRĀKOS REĢIONA ZINĀTNES POLITIKAI BŪTISKOS ASPEKTOS

9-03-2019

Izglītības un zinātnes ministrija sadarbībā ar Baltijas Jūras valstu padomes sekretariātu, Hamburgas pētniecības un vienlīdzības ministriju un Latvijas Universitāti, LU Dabas mājā 2019. gada 22. februārī pulcēja Baltijas jūras reģiona zinātnes nozares pārstāvjus, kuri projekta "Baltijas Zinātnes tīkls" noslēguma konferencē dalījās ar trīs gadu laikā sasniegto un attīstības perspektīvām.

Augsta līmeņa tikšanās par zinātni

Pirms konferences LU Dabas mājā norisinājās Baltijas jūras valstu padomes (BJVP) augsta līmeņa tikšanās par zinātni, pulcējot vairāk nekā 40 dalībniekus no 11 valstīm. Sanāksmi vadīja Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretāre Līga Lejiņa.

Tikšanās laikā diskutēja par pētniecības izcilības uzturēšanas un veicināšanas iespējām, atbalstu pētnieku mobilitātei, līdzdalības paplašināšanu Eiropas Savienības ietvarprogrammā, zināšanu un inovāciju nodošanu sabiedrībai un sasaisti ar industriju. Sanāksmes izskaņā dalībnieki savu kopīgo redzējumu par Baltijas jūras reģiona zinātnes politiku apkopoja kopīgā ziņojumā, kas ir pieejams BJVP tīmekļvietnē.

Projekts "Baltijas Zinātnes tīkls" tiek īstenots ar INTERREG Baltijas jūras reģiona transnacionālās sadarbības programmas finansiālu atbalstu. Projekta mērķis ir veicināt Baltijas jūras reģiona valstu sadarbību pētniecībā, kā arī izcilību zinātnē un inovācijās. Projekts tika aizsākts 2016. gada 1.martā, tajā iesaistoties Vācijas, Zviedrijas, Somijas, Dānijas, Polijas, kā arī Latvijas, Lietuvas un Igaunijas zinātnes institūcijām un transnacionālajām organizācijām.

Powered by Elxis - Open Source CMS