PAR VĀCIJAS NACIONĀLĀS ZINĀTŅU AKADĒMIJAS KONFERENCI UN KOMUNIKĒ

23-03-2019

21.-22. februārī Berlīnē notika Vācijas Nacionālās Zinātņu akadēmijas Leopoldina un Leibnica biedrības organizētā Zinātņu akadēmiju konference par Eiropas pētniecības un inovāciju sasniegumiem un integrāciju. Tajā piedalījās 13 Eiropas Savienības valstu Zinātņu akadēmiju un augstskolu rektori, apspriežot gan Eiropas pētniecības telpas un Eiropas augstākās izglītības telpas attīstību. Īpaša uzmanība tika pievērsta nākamajai ES pamatprogrammai "Horizon Europe".

Konferencē referēja Vācijas Federālās kancelejas vadītājs un federālais īpašo uzdevumu ministrs profesors Helge Brauns: "Nākotnes Eiropa: vizualizācija un konstruēšana".

Konferences laikā notika paneļdiskusija "Eiropa 2050", kurā LZA pārstāvēja prezidents Ojārs Spārītis, apspriežot izglītības, zinātnes un inovāciju kompetenci un nākotnes Eiropas pētniecības telpu un iespējamos politikas risinājumus labākajiem rezultātiem. Konferencē tika pieņemts Komunikē. Ar to var iepazīties LZA mājaslapā.


No kreisās: moderators Terijs Martins, Damirs Boras, Zagrebas Universitātes rektors, Julians Revalskis, Bulgārijas ZA prezidents, Mircea Dumitru, Bukarestes Universitātes rektors, Ojārs Spārītis, LZA prezidents, Ladislavs Kavans, Čehijas ZA Valdes loceklis  

Foto - prof. A. Žukauskas, Lietuvas ZA

Powered by Elxis - Open Source CMS