ZINĀTNES PASĀKUMI BŪS ATRODAMI INTERAKTĪVĀ KALENDĀRĀ

14-06-2019

No 2019. gada 6. jūnija ikvienam interesentam vienuviet pieejams interaktīvais kalendārs, kurā Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) sadarbībā ar pasākumu platformu Kurp.es apkopos un publicēs visus Latvijā notiekošos zinātnes pasākumus. Kalendārs pieejams ministrijas mājaslapā, kā arī https://kurpes.lv/pasakumi/visi/zinatne.

"Latvijā ik dienu notiek dažādi ar zinātni saistīti pasākumi, bet informācija par tiem ir grūti atrodama, jo pazūd starp daudzu citu pasākumu reklāmām. Tieši tāpēc radās ideja informāciju par zinātnes pasākumiem apkopot vienotā platformā. Jaunais interaktīvais pasākumu kalendārs nodrošinās, ka zinātnes pasākumi ir pārskatāmi un tos var ērti atlasīt," uzsver IZM Augstākās izglītības, zinātnes un inovāciju departamenta direktora p.i. Dmitrijs Stepanovs. Pasākumu kalendārs palīdzēs zinātnes jomu padarīt pieejamāku, jo ikviens varēs atrast sev tuvāko un aizraujošāko zinātnes pasākumu. Jau šobrīd lapā atrodami vairāk nekā 30 pasākumu, un kalendārs tiks regulāri papildināts. Varat pārskatīt to un izvēlēties - varbūt piedalīties profesionālās nozares konferencē, bet varbūt apmeklēt izglītojošus pasākumus skolēniem vai arī sākt plānot, kurp dosities Zinātnieku naktī septembrī.

Kurp.es dibinātājs Gustavs Upmanis ir pārliecināts, ka zinātnes pasākumu atspoguļošana ir ļoti svarīga. "Ikdienas informācijas burbulī bieži vien daudz kas paslīd mums garām, īpaši par tēmām, par kurām ikdienas steigā nemēdzam domāt. piemēram, par zinātni. Tomēr tas nenozīmē, ka par šo jomu nav intereses. Noteikti ir, tikai informācija jācenšas padarīt pieejamāka un jāplašina tās nodošanas kanāli," saka Gustavs.

Ar šādu motivāciju pirms vairāk nekā diviem gadiem tika dibināta pasākumu platforma Kurp.es. Tās mērķis ir apkopot visus Latvijā notiekošos pasākumus vienuviet, padarot to meklēšanu vienkāršāku un personalizētāku. Šobrīd biznesa ideja jau uzplaukusi par perspektīvu uzņēmumu, kas plūcis laurus dažādos biznesa konkursos. Kurp.es. ir arī viens no Latvijas Investīciju attīstības aģentūras radošo industriju inkubatora dalībniekiem.

Veidotāju mērķis ir radīt zinātnes kalendāru interaktīvu visas Latvijas mērogā. Tāpēc, lai kopā veidotu pilnvērtīgu pasākumu sarakstu, ar zinātni saistītās organizācijas aicinātas reģistrēties Kurp.es platformā un ievietot savus notikumus arī pašas.

Interaktīvā zinātnes pasākumu kalendāra izstrāde tiek īstenota ERAF projekta "Integrētie nacionālā līmeņa pasākumi Latvijas pētniecības un attīstības interešu pārstāvības stiprināšanai Eiropas pētniecības telpā" ietvaros.

Avots - IZM

Powered by Elxis - Open Source CMS