PAR ĒRIKA ROZNERA VIESLEKCIJU LATVIJAS ORGANISKĀS SINTĒZES INSTITŪTĀ

24-10-2019

2019. gada 11. oktobrī Latvijas Organiskās sintēzes institūta telpās notika seminārs - Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) Ķīmijas, bioloģijas un medicīnas nodaļas (ĶBMZN) kopsēde - ar Binghamtonas Universitātes (Binghamton University, ASV) profesora Ērika Roznera piedalīšanos.

Profesors Rozners nolasīja akadēmisko lekciju „Amide-Modified RNA: Synthesis, Structure and RNA Interference Activity" . Pirms lekcijas ĶBMZN priekšēdētājs akadēmiķis Pēteris Trapencieris pasniedza profesoram Rozneram LZA ārzemju locekļa goda diplomu, kas viņam piešķirts LZA 2018. gada Rudens pilnsapulcē.

2019. gada 10. oktobrī Nobela prēmija ķīmijā tika pasniegta trim zinātniekiem par litija jonu baterijas izstrādi. Zīmīgi, ka viens no viņiem - profesors Stenlijs Vitinghams (M. Stanley Whittingham) arī pārstāv Binghamtonas Universitāti. Lekciju noklausījās arī divas jaunās Latvijas zinātnieces -
Dr.chem. Irina Novosjolova (RTU) un RTU doktorantūras studente Ilze Kumpiņa (OSI), kuras abas ir strādājušas profesora Roznera grupā ASV. Profesoram Rozneram pēdējos gados ir pieaugoša un sekmīga sadarbība ar Latvijas zinātniekiem OSI - ar Dr.chem. Mārtiņa Katkeviča grupu jaunu RNS dabas analogu modifikācijas virzienā.

Sagatavoja Pēteris Trapencieris,
LZA akadēmiķis


No kreisās: profesors Ēriks Rozners un akadēmiķis Pēteris Trapencieris

Publicitātes foto - OSI

Powered by Elxis - Open Source CMS