LZP izsludina divu VPP "Humanitāro zinātņu digitālie resursi" un "Augstas enerģijas fizika un paātrinātāju tehnoloģijas" projektu pieteikumu atklātos konkursus

22-05-2020

Latvijas Zinātnes padome izsludinājusi divu valsts pētījumu programmu -  "Humanitāro zinātņu digitālie resursi" un "Augstas enerģijas fizika un paātrinātāju tehnoloģijas" - projektu pieteikumu atklātos konkursus.

VPP "Humanitāro zinātņu digitālie resursi" programmas mērķis ir attīstīt un palielināt humanitāro zinātņu digitālo resursu lietojamību, mazinot to fragmentāciju. Projektu iesniegšanas termiņš ir 2020. gada 30. jūnijs. Programmas kopējais budžets ir 1 309 380 euro 24 mēnešu īstenošanas periodam. Vairāk šeit .

VPP "Augstas enerģijas fizika un paātrinātāju tehnoloģijas" virsmērķis ir sadarbībā ar Eiropas Kodolpētniecības organizāciju (European Organization for Nuclear Research jeb CERN) stiprināt Latvijas zinātniskās kopienas attīstību augstas enerģijas fizikas un paātrinātāju tehnoloģijas jomā. Lai paplašinātu sadarbību ar CERN un kļūtu par asociēto CERN dalībvalsti, Latvijai ir jādemonstrē atbilstoša zinātniskā kapacitāte. Līdz ar to ir nepieciešams izveidot starpdisciplināru augstas enerģijas fizikas un paātrinātāju tehnoloģiju jomās, tai skaitā stiprinot sadarbību ar CERN zinātnisko personālu, kā arī CERN infrastruktūras izmantošanu. Projektu iesniegšanas termiņš ir2020. gada 30. jūnijs, bet kopējais budžets - 900 000 euro 24 mēnešu īstenošanas periodam. Vairāk šeit .

Pēdējā atjaunošana 22-05-2020
Powered by Elxis - Open Source CMS