“L`ORÉAL BALTIC” “SIEVIETĒM ZINĀTNĒ” PROGRAMMAS PATRONESES VAIRAS VĪĶES–FREIBERGAS APSVEIKUMS BALVAS LAUREĀTĒM

5-07-2020

Dārgās 2020. gada laureātes, Latvijas zinātnieces!

Covid-19 pandēmijas dēļ mums šogad liegts tikties vaigu vaigā tradicionālajā balvu pasniegšanas ceremonijā, tamdēļ it īpaši sirsnīgi apsveicu Jūs attālināti ar saņemto novērtējumu un ieguldīto darbu, pūlēm un radošumu, kas Jums palīdzēja tās iegūt.

Valsts un publiskā sektora atbalsts zinātnei Latvijā ne vienmēr atbilst visu atzītai izpratnei par to, ka nākotnes labklājība jebkurā valstī var balstīties tikai uz augstākā līmeņa zināšanām un iedzīvotāju spēju visu mūžu turpināt mācīties un pielāgoties strauji mainīgai pasaulei. Tamdēļ "L'OREAL" un UNESCO programma, kā izcils paraugs publiskās-privātās sfēras sadarbībai, sievietēm zinātniecēm kā Latvijā, tā citur pasaulē ir nākusi kā ievērojams atbalsts.

Kā patronese "L`ORÉAL Baltic" "Sievietēm zinātnē" programmai Latvijā kopš 2005. gada, vēlos atkārtoti pateikties "L'OREAL" un UNESCO pārstāvjiem par neatslābstošo apņemšanos, savā atbalstāmo valstu lokā iekļaujot tagad jau visas trīs Baltijas valstis. Tāpat sirsnīgs paldies Latvijas Zinātņu akadēmijai, tās prezidentam akad. O. Spārītim un pārējiem zinātniekiem, kuri piedalījās gadskārtējā kandidatūru izskatīšanā.

Ceru, ka visām laureātēm būs vērtīgi iepazīties ar pārējām laureātēm no savas un no kaimiņu zemēm, kā arī izmantot sniegto izdevību iedvesmot meitenes un jaunietes Latvijā par zinātni kā aizraujošu darbības jomu.

Novēlot izcilu veiksmi zinātniskā darbā un laimi savā privātajā dzīvē,

Jūsu akad. Vaira Vīķe-Freiberga
Latvijas Valsts prezidente (1999-2007)

Powered by Elxis - Open Source CMS