Valsts pētījumu programmā “Covid-19 seku mazināšanai” tiks īstenoti 10 projekti

10-07-2020

Valsts pētījumu programmā „Covid-19 seku mazināšanai" līdz gada beigām tiks īstenoti 10 projekti, kas nodrošinās visu programmas uzdevumu izpildi trīs tematiskajās jomās. Starptautiskie zinātniskie eksperti šiem 10 projektiem piešķīruši augstu novērtējumu - vidējais ekspertīzes konsolidētais vērtējums ir 12,98 no 15 iespējamajiem punktiem. Kopā visās trīs tematiskajās jomās tika iesniegti 15 projektu pieteikumi.

Valsts pētījumu programmas "Covid-19 seku mazināšanai" galvenais mērķis ir ierobežot Covid-19 infekcijas slimības izplatību un aizsargāt iedzīvotājus, lai, īstenojot inovatīvus augstas gatavības zinātniskus projektus, steidzami atjaunotu ekonomisko darbību un sociāli aktīvu ikdienas dzīvi.

Tautsaimniecības un sabiedrības labklājības jomā apstiprināto projektu vidū ir projekts "Ekonomiskais, politiskais un juridiskais ietvars Latvijas tautsaimniecības potenciāla saglabāšanai un konkurētspējas pieauguma veicināšanai pēc pandēmijas izraisītas krīzes (reCOVery-LV)", ko īstenos Latvijas Universitāte sadarbībā ar Latvijas Lauksaimniecības universitāti, Rīgas Tehniskā universitāti, Rīgas Stradiņa universitāti un Latvijas Zinātņu akadēmiju.

Informācija par visiem projektiem pieejama šeit .

Pēdējā atjaunošana 10-07-2020
Powered by Elxis - Open Source CMS