15.jūnijs, 12(596)

PĀRMAIŅAS “ZINĀTNES VĒSTNESĪ”

12-06-2020

Ministru kabinetam atceļot ārkārtējo situāciju valstī, kas bija noteikta no 2020. gada 13. marta līdz 9. jūnijam, "Zinātnes Vēstnesis" iznāks ne vien elektroniskajā, bet arī drukātajā formātā. Aprīlī un maijā sagatavotie numuri, kā arī jūnija pirmais numurs ir atrodami LZA tīmekļvietnē.

Lasīt tālāk...

LATVIJAS ZINĀTŅU AKADĒMIJAS NODAĻĀS

12-06-2020

LZA FIZIKAS UN TEHNISKO ZINĀTŅU NODAĻAS (FTZN) DARBĪBA

2020. gada pirmais pusgads bija ļoti nozīmīgs gan LZA, gan FTZN darbībā, jo LZA Pavasara pilnsapulcē bija paredzētas jaunas LZA vadības, t.sk. nodaļu priekšsēdētāju vēlēšanas. 22. janvārī, klātesot LZA prezidentam Ojāram Spārītim, notika LZA FTZN pilnsapulce. Par LZA FTZN zinātnisko un organizatorisko darbu 2019. gadā un priekšlikumiem darbam 2020. gadā sēdes dalībniekus pēdējo reizi informēja nodaļas priekšsēdētājs Jānis Spīgulis, kuram šopavasar noslēdzās četru gadu ievēlēšanas termiņš. J. Spīguļa darbības rezultāti FTZN: (1) ieviestas trīs apakšnodaļas: Matemātikas/informātikas, Fizikas un Inženierzinātņu sekcija, kurām ir noteiktas tiesības piedāvāt jaunus akadēmijas locekļu kandidātus; (2) ieviesti stingri ekspertīzes kritēriji un izrēķināts vidējais līmenis katrai nodaļā pārstāvētajai zinātnes nozarei; (3) aktivizēta nodaļas padomes darbība ar mērķi virzīt labākos kolēģus Latvijas Valsts un LZA apbalvojumiem. FTZN ir spēkā princips - vēlēt jaunus locekļus, vadoties no viņu sasniegumiem zinātnē nevis administratīvā statusa. FTZN augsti novērtēja priekšsēdētāja devumu nodaļas attīstībā, akceptēja izvirzītos priekšlikumus nodaļas darbībai 2020. gadā un respektēja viņa vēlmi atkārtoti nekandidēt uz šo amata vietu. O. Spārītis prezentēja savu redzējumu par LZA atjaunošanu un attīstību nākotnē, LZA Prezidija sastāvu un prezidenta amata kandidātu.

Lasīt tālāk...

GADSIMTA LATVIETE – AINA NAGOBADS-ĀBOLS SVIN 100. JUBILEJU

12-06-2020

9. jūnijā savu 100. dzimšanas dienu atzīmēja viena no pirmajām un ilggadējām atjaunotās Latvijas Republikas diplomātēm un Latvijas Zinātņu akadēmijas goda locekle Aina Nagobads-Ābols! Ņemot vērā pasaules notikumus, LZA pārstāvjiem nebija iespējas apsveikt jubilāri klātienē. Par godu šim lielajam notikumam esam sagatavojuši rakstiskus sveicienus ar jubilāres kolēģu, draugu un laikabiedru atmiņām.

Lasīt tālāk...

LU ZINĀTNIEKU SASNIEGUMI

12-06-2020

2019. gadā Latvijas Zinātņu akadēmija par gada izcilākajiem sasniegumiem nosauca vairākus LU pētījumus. LU gūti izcili panākumi gan teorētiskajā zinātnē, gan lietišķajā zinātnē.

Pēdējā atjaunošana 12-06-2020
Lasīt tālāk...
<< Pirmā < Iepriekšējais. 1 2 Nākamais. > Pēdējā >>
Rezultāti 1 - 9 no 11
Powered by Elxis - Open Source CMS